ابزار های آنلاین

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

مقدمه

اگر شما یک وسیله نقلیه دارید، حتما باید اقدام به خرید بیمه شخص ثالث کنید؛ زیرا این بیمه یک قانون اجباری برای خودرو‌ها است. شرایط خوبی که در بیمه شخص ثالث وجود دارد، این است که برای تشویق رانندگان به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و جلوگیری از تصادف‌ها، تخفیف عدم خسارت یا تخفیف بیمه شخص ثالث برای مالکین خودرو درنظر گرفته‌اند. به این صورت که اگر تاکنون تصادفی نداشته‌اید و از بیمه خسارتی دریافت نکرده‌اید، می‌توانید از تخفیف‌های سالانه بیمه شخص ثالث بهر‌مند شوید. ممکن است سوالی در ذهن شما ایجاد شود که در زمان فروش خودرو، این تخفیف‌ها چه می‌شود؟ با ما تا انتهای متن همراه باشید تا به‌طور کامل درباره شرایط و قوانین جدید انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۰ صحبت کنیم و به شما بگوییم که چگونه و به چه اشخاصی می‌توانید این تخفیف را انتقال دهید.

بیمه شخص ثالث چیست؟

پیش از اینکه درباره شرایط انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث صحبت کنیم، بهتر است با اصطلاح شخص ثالث و به صورت کلی با این نوع بیمه آشنا شوید. شخص اول به مالک خودرو، شخص ثانی به شرکت بیمه و شخص ثالث به فرد آسیب‌دیده غیر از راننده مقصر در تصادفات گفته می‌شود.

بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری برای خودروهای سنگین، سبک و نیمه سنگین است که خسارت مالی یا جانی وارد شده به شخص ثالث را پرداخت می‌کند. اما اگر شما در طول سال‌های رانندگی خود از بیمه شخص ثالث استفاده نکرده باشید، می‌توانید از تخفیف‌های این بیمه بهره‌مند شده و یا آن را با توجه به قوانینی که در ادامه گفته می‌شود، به فرد یا خودروی دیگر منتقل کنید.

آیا انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث امکان‌پذیر است؟

قوانین درباره انتقال تخفیف در بیمه شخص ثالث تغییراتی داشته، به اینصورت که در سال ۱۴۰۰ و با توجه به ماده شش قانون بیمه، شرایطی برای این انتقال درنظر گرفته شده است. بنابراین اگر شما یک راننده کم‌خطر و قانون‌مند باشید، این شانس را دارید که سوابق و تخفیف‌های بیمه شخص ثالث را به افراد خاصی که در ادامه با شرایط آن‌ها آشنا خواهید شد، منتقل کنید.

همچنین باید بدانید که در انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث باید کاربری دو خودرو یکسان باشد. به‌عنوان مثال انتقال تخفیف بیمه از یک خودروی شخصی به وانت‌بار یا کامیون امکان‌پذیر نخواهد بود. علاوه‌بر موارد گفته شده، شرط‌های دیگری نیز مانند انتقال قطعی و کامل سند مالکیت خودرو به خریدار و انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در طی مسیر قانونی وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید.

تبصره‌های موجود در آیین‌نامه انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث ۱۴۰۰

در بخش قبل با برخی از نکات مهمی که در قانون انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۰ وجود دارد، آشنا شدید و اکنون به تعداد دیگری از تبصره‌های مهم این آیین‌نامه اشاره خواهیم کرد:

  • اگر پلاک خودرو تغییر کند، تخفیف‌های بیمه شخص ثالث برای فرد انتقال گیرنده نیز حذف شده و همچنین اگر فروشنده یا مالک خودرو، پلاک را به نام خود تعویض کند نیز سوابق تخفیف‌های بیمه حذف خواهد شد.
  • اگر شما مالک و صاحب دو خودرو باشید، نمی‌توانید تخفیف بیمه شخص ثالث را از خودرویی به خودروی‌ دیگر خود منتقل کنید.
  • شما می‌توانید بدون پرداخت حق بیمه و تنها با صدور گواهی، اقدام به انتقال تخفیف های بیمه شخص ثالث کنید.
  • تخفیف‌های بیمه شخص ثالث را می‌توان به‌طور کامل بر روی یک بیمه‌نامه منتقل کرد.
  • سامانه‌ آنلاین و واحد‌ صدور بیمه باید مدارک احراز مالکیت خودرو مانند برگه سبز و کارت خودرو را پیش از صدور بیمه‌نامه بررسی و مشاهده کنند.

انواع حالت های انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

اکنون که شرایط و قوانین جدید انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث را می‌دانید، بهتر است با حالت‌های مختلفی که مالک بیمه‌نامه می‌تواند تخفیف‌های بیمه خود را منتقل کند نیز آشنا شوید:

  • حالت اول زمانی است که شخص یک خودروی جدید که صفر کیلومتر نباشد را خریداری کرده‌ است و مالک فعلی می‌خواهد اقدام به انتقال تخفیف بیمه ثالث به خودروی جدید کند.
  • حالت دوم شامل انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث به خانواده نزدیک و درجه یک یعنی همسر، فرزند، مادر و پدر است.
  • حالت سوم برای هنگامی است که مالک می‌خواهد تخفیف بیمه را از خودروی فرسوده به خودرویی جدید و کارکرده منتقل کند.
  • حالت چهارم زمانی اتفاق می‌افتد که تخفیف بیمه شخص ثالث از خودرویی که متعلق به یک شرکت حقوقی است، به خودروی دیگر با همان کاربری از آن همان شرکت منتقل می‌شود.

انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث به چه افرادی مجاز است؟

در سال‌های گذشته اگر مالک خودرو رانندگی ایمنی داشته و خسارتی را از شرکت بیمه دریافت نکرده بود، می‌توانست آن را به‌‌عنوان تخفیف بیمه شخص ثالث به خریدار جدید خودرو منتقل کند. اما همانطور که در بخش‌های قبل به شما گفتیم که طبق قانون سال ۱۴۰۰ شما نمی‌توانید تخفیف بیمه شخص ثالث خود را به همه‌ی خریداران جدید منتقل کنید و باید این افراد ویژگی‌های خاصی داشته باشند.

اما این انتقال تخفیف به چه افرادی مجاز خواهد بود؟ با توجه به قانون جدید درصورتیکه خریدار خودروی شما یکی از اعضای نزدیک خانواده‌ یعنی مادر، پدر، فرزند، همسر و… باشد، می‌توانید تخفیف‌های بیمه شخص ثالث را به او منتقل کنید.

مدارک لازم جهت انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

مدارک موردنیاز برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث از خودروی فرسوده و قدیمی به خودروی جدید و مدارک لازم برای انتقال این تخفیف به خودروی جدید خریداری شده، متفاوت است. مدارک مهمی که باید برای انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث ارائه دهید، عبارت است از:

  • در حالت اول با ارائه دادن این مدارک، فرسوده شدن خودرو را اثبات خواهید کرد تا بتوانید تخفیف‌های بیمه شخص ثالث آن را به خودروی دیگر خود منتقل کنید. این مدارک شامل سند خودروی جدید، گواهی اسقاطی بودن خودرو، اصل بیمه شخص ثالث، مدارک شناسایی مالک، اصل اسناد خودروی قبلی، الحاقیه فسخ بیمه‌نامه خودروی قسطی است.
  • در حالت دوم یعنی انتقال تخفیف بیمه ثالث به خودروی جدید، شما باید مدارکی مانند گواهی نقل و انتقال خودروی قبلی و یا برگ سبز جدید (برای مالک جدید) ، اصل و کپی کارت خودروی جدید خود، بیمه‌نامه خودروی جدید و کپی بیمه‌نامه شخص ثالث خودروی قبلی را دراختیار نمایندگی شرکت بیمه قرار دهید تا تخفیف‌های بیمه شخص ثالث برای شما منتقل شود.
انتقال تخفیف بیمه ثالث

شرایط انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث به شرکت بیمه دیگر

اگر شما از خدمات، سیستم پاسخگویی و پشتیبانی، درصد پرداخت خسارت و… در شرکت بیمه‌ رضایت ندارید، می‌توانید بیمه شخص ثالث و تخفیف‌های آن را به شرکت معتبر و با کیفیت خدمات بهتری منتقل کنید. به اینصورت شما می‌توانید از شرایط خوب و مناسب‌تری در زمینه دریافت بیمه و استفاده از تخفیف‌های عدم خسارت بهره‌مند شوید. البته شرایطی برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث وجود دارد که باید آن‌ها را درنظر داشته باشید:

  • پیش از انقضا و تمام شدن زمان بیمه شخص ثالث باید شرکت بیمه را تغییر دهید و به شرکت جدیدی مراجعه کنید.
  • اگر تمدید بیمه‌نامه را به‌صورت آنلاین و اینترنتی انجام می‌دهید، باید تصویر بیمه‌نامه قبلی و کارت خودرو را در سایت بارگذاری کنید.
  • درصورتی که برای تمدید بیمه شخص ثالث به صورت حضوری اقدام می‌کنید، باید کارت خودرو و بیمه‌نامه قبلی را ارائه دهید.

عدم انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث چه پیامدی دارد؟

در بخش‌های قبل با نحوه انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث آشنا شدید؛ اما اگر این انتقال را انجام ندهید، چه اتفاقی برای بیمه‌نامه‌ی شما خواهد افتاد؟ شما به‌عنوان مالک خودرو می‌توانید تخفیف بیمه شخص ثالث را منتقل نکنید و اجباری نیز برای آن درنظر گرفته نشده است.

اما فراموش نکنید که اگر می‌خواهید از این تخفیف‌ها استفاده کنید، باید در زمان مناسب و مشخص‌شده این انتقال را انجام دهید تا تخفیف‌ها را از دست ندهید. همانطور که می‌دانید این تخفیف‌ها باعث کاهش هزینه‌های تمدید بیمه شخص ثالث در سال می‌شوند و تاثیری در شیوه‌ی ارائه خدمات شرکت بیمه نخواهند داشت.

جمع‌بندی انتقال تخفیف بیمه ثالث به خودروی جدید

اکنون می‌دانید که رانندگی ایمن علاوه‌ بر حفظ جان و مال می‌تواند مزایای دیگری مانند بهره‌مندی از تخفیف بیمه شخص ثالث و پرداخت هزینه کمتر برای حق بیمه به‌همراه داشته باشد. همچنین دیگر نگران انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث نخواهید بود، زیرا بهترین زمان برای انتقال تخفیف‌ها و شرایط آن‌ها را می‌دانید.

بهتر است به این نکته نیز توجه کنید که انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث و عدم خسارت به خریداران جدیدی که از وابستگان درجه یک شما نیستند، غیرقانونی بوده و درصورتیکه این کار را انجام دهید، با شما برخورد قانونی خواهد شد. در آخر نیز فراموش نکنید که برای خرید بیمه و یا انتقال تخفیف بیمه ثالث به خودروی جدید از یک شرکت بیمه با تجربه و مطمئن کمک بگیرید تا بتوانید از این فرصت خوبی که برای شما راننده‌ی با احتیاط فراهم شده است، بهره‌مند شوید.

سفارش بیمه شخص ثالث از مداوی

ما در مداوی پس از بررسی نیاز و خواسته شما مشتری گرامی، بهترین بیمه شخص ثالث را از میان شرکت‌های بیمه‌ای انتخاب نموده و پس از دریافت مدارک لازم از شما، اقدام به صدور و ارسال رایگان بیمه شخص ثالث می‌نماییم و در زمان خسارت با دریافت مدارک مربوطه اقدام به پیگیری و پرداخت خسارت شما در سریع‌ترین زمان می‌نماییم. ما در مداوی با توجه به مشغله‌های مشتریان خود، بهترین بیمه‌نامه را براساس طرح‌های موجود در بازار بیمه‌ای، براساس شرایط و نیاز مشتری ارائه می‌نماییم

میلاد محمدی
ده سال در صنعت بیمه مشغول به فعالیت هستم در این بستر به دنبال این هستم که با نگاهی نقادانه و بدون جانبداری از خدمات شرکت های بیمه ای ، به بررسی خدمات هر شرکت بپردازم . تا شما بتوانید بهترین انتخاب را جهت اخذ پوشش بیمه ای داشته باشید .

‫2 نظر

  • فرهاد گفت:

    اینجانب سال ۸۶ماشین خریدم وبه دلیل مشکل سند کمپانی نتوانستم تعویض پلاک نموده وبلاک بنام شخص دیگری بوده وتا سال ۴۰۱که مشکل برطرف شده وتوانستم بنام خود تعویض پلاک نمایم ودر طی این چندسال بیمه نامه بنام خودم صادر شده ولی درسال جدید که بیمه کردم کلیه تخفیف این چند ساله صفر شده وگفته می‌شود تخفیف متعلق به پلاک است درحالی که من خودم بیمه نمودم لطفا راهنمایی کنید
    خدا لعنت کنه باعث وبانی این قانون‌های مزخرف که سود فقط به جیب بیمه می رود

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *